Forum JolieCont | Curs de contabilitate

Forum JolieCont | cursuri contabilitate

Ultimele subiecte

» Diplome Contabil
Scris de Admin Mier Mai 20, 2015 2:11 am

» despre cursul de conta
Scris de nicoletatertis@yahoo.com Sam Mai 16, 2015 11:23 am

» Pareri despre cursul de contabilitate financiara!
Scris de AnaMaria23 Joi Mai 07, 2015 5:36 am

» examen 09.05.2015
Scris de Admin Joi Mai 07, 2015 3:12 am

» Curs contabilitate 02.03.2015
Scris de Admin Mar Feb 10, 2015 3:08 am

» Cursuri contabilitate incepand cu aprilie 2014
Scris de Admin Lun Dec 09, 2013 3:34 am

» Noutati legislative
Scris de Admin Mar Ian 29, 2013 6:02 am

» examen 22.10.2012
Scris de Admin Lun Oct 15, 2012 10:49 pm

» opinie despre curs contabilitate primara
Scris de adaputineanu Mier Oct 10, 2012 10:51 am

Decembrie 2018

LunMarMierJoiVinSamDum
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Calendar Calendar

Cuvinte-cheie

Parteneri

JolieCont firma de contabilitate
CURSURI CONTABILITATE
Panouri Solare
Centrale termice cu condensare
Termostat Centrala termica
Preturi centrale termice
forum gratuit


  Imobilizarile

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 85
  Puncte : 261
  Reputatie : 10
  Data de inscriere : 12/10/2011
  Varsta : 38

  Imobilizarile

  Mesaj  Admin la data de Sam Noi 12, 2011 7:33 am

  11. Ce sunt imobilizarile? De cate feluri sunt? Dati exemple pentru fiecare categorie de imobilizari.
  12. Ce sunt imobilizarile necorporale? Cum se determina durata lor de amortizare si ce tip de amortizare se poate aplica?
  13. Ce sunt imobilizarile corporale? Cum se determina durata lor de amortizare si ce tip de amortizare se poate aplica?
  14. Cum se calculeaza costul unei imobilizari corporale?
  15. Ce sunt imobilizarile financiare? Cum se deosebesc de imobilizarile financiare de investitiile financiare pe termen scurt?

  magdah
  Membru
  Membru

  Mesaje : 16
  Puncte : 17
  Reputatie : 0
  Data de inscriere : 23/10/2011
  Varsta : 38
  Localizare : Bucuresti

  Raspunsurile mele

  Mesaj  magdah la data de Sam Noi 12, 2011 7:23 pm

  1. Imobilizarile sunt bunurile detinute de firma si se gasesc in clasa 2 de conturi: Imobilizari necorporale (bunuri impalpabile - ex: cheltuielile de constituire, licente, marci, softuri, valoarea spatiului comercial in functie de zona de amplasare),
  Imobilizari corporale(bunuri palpabile - ex: terenuri, constructii, utilaje, mobilier, avansuri - imobilizari, de ex.) si Imobilizari financiare(bunuri financiare - ex: obligatiuni pe termen mai mare de 1 an cu scopul obtinerii de dobanzi, creante imobilizate adica garantii oprite clientilor sau actiuni achizitionate in scopul obtinerii de dividende)
  2. Imobilizarile necorporale sunt bunuri impalpabile ale firmei, incadrate in grupa 20, clasa 2 de conturi, in general conturi de activ. Se amortizeaza incepand cu luna urmatoare datei de achizitie si se folosesc pe o perioada ce trebuie sa depaseasca 1 an. Se amortizeaza liniar in functie de durata de utilizare.
  3. Imobilizarile corporale sunt bunurile materiale ale firmei, incadrate in grupa 21, clasa 2 de conturi, conturi de activ. Se amortizeaza liniar, degresiv sau accelerat in functie de durata de utilizare. Cladirile se amortizeaza doar prin metoda liniara, iar terenurile nu se amortizeaza
  4. In costul calculat al unei imobilizari corporale se regasesc toate costurile aferente obtinerii ei. Ex: pret de achizitie, cheltuieli de transport, costuri de amenajare, de instalare, punere in functiune ... in functie de tipul imobilizarii corporale.
  5. Imobilizarile financiare sunt investitii financiare ale societatii. Daca pentru imob.fin. avem actiuni si obligatiuni in scopul obtinerii de dividende pe o perioada mai mare de 1 an, investitiile financiare (clasa 5 de conturi) sunt investitiile facute de societate in vederea realizarii de castig pe termen scurt, actiuni proprii, cumpararea de actiuni ale altor firme prin tranzactionare la bursa.

  diana carmen
  Membru
  Membru

  Mesaje : 11
  Puncte : 25
  Reputatie : 3
  Data de inscriere : 23/10/2011
  Varsta : 39

  Re: Imobilizarile

  Mesaj  diana carmen la data de Dum Noi 20, 2011 5:46 am

  11. Imobilizarile sunt activele generatoare de beneficii economice, detinute pe o perioada mai mare de un an. Sunt conturi de activ si fac parte din clasa 2 de conturi. Conturile de imobilizari cresc atunci cand imobilizarile sunt cumparate si scad atunci cand acestea sunt scoase din evidenta. Activele imobilizate , denumite si active pe termen lung, imobilizari sau bunuri mobile, cuprind toate acele valori de investitie a caror perioada de utilitate este mai mare de un an. Amortizarea valorii activelor imobilizate este o cheltuiala care se inregistreaza lunar, pana cand in contul de amortizare se strange valoarea imobilizarii ( ex. aport, donatie, subventie ). Activele imobilizate cuprind :
  - imobilizarile necorporale ( cheltuieli de constituire, cheltuieli de dezvoltare, concesiuni, licente, brevete ). Ex. soft, program de contabilitate, soft de gestiune.
  - imobilizarile corporale ( terenuri si amenajari de terenuri, constructii, instalatii tehnice, mijloace de transport, animale si plantatii, mobilier, aparatura birotica, echipamente de protectie ). Imobilizarile corporale pot fi incadrate la mijloace fixe daca valoarea lor de achizitie este mai mare de 1800 lei si durata lor de functionare este mai mare de un an.
  - imobilizarile financiare ( titluri de participare ( actiuni, obligatiuni ), interese de participare, creante, creante imobilizate ( garantiile care se opresc clientilor )).

  12. Imobilizarile necorporale sunt active fara suport material, detinute in procesul de productie sau furnizare de bunuri sau servicii, pentru a fi inchiriate tertilor sau pentru scopuri administrative. Sunt imobilizari nemateriale sau active inrangibile, si cuprind toate acele valori economice care nu imbraca fizic forma de bunuri materiale concrete. Se amortizeaza dupa metode de amortizare liniara. Amortizarea se inregistreaza lunar ( se amortizeaza valoarea de achizitie fara TVA, valoarea de achizitie se imparte la numarul de luni de utilizare ).
  - cheltuielile de constituire se amortizeaza in cazul unei perioade de maxim 5 ani ;
  - cheltuielile de dezvoltare se amortizeaza pe perioada contractului sau durata de utilizare, dupa caz ( in cazul in care acestea depasesc 5 ani, trebuie motivate in notele explicative ) ;
  - concesiunile, brevetele, licentele, marcile comerciale, reprezentand aport sau fiind achizitionate si dobandite pe alte cai, se inreistreaza ca imoilizari necorporale la valoarea lor de achizitie. Amortizarea concesiunii urmeaza a fi inregistrata pe durata de folosire a acesteia stabilita potrivit contractului. In cazul in care contractul prevede plata unei chirii si nu o valoare amortizabila in contabilitatea celui care primeste concesiunea, atunci este cazul unei cheltuieli care priveste chiria, fara recunoasterea unei imobilizari necorporale.
  - fondul comercial se amortizeaza, de regula, pe o perioada de 5 ani ;
  - avansurile si alte imobilizari necorporale ( avansuri acordate furnizorilor de imobilizari necorporale, programele informatice ).

  13. Imobilizarile corporale sunt activele tangibile, utilizate in productia de bunuri, prestarea de servicii, sau pentru a fi inchiriate tertilor. Sunt denumite si imobilizari materiale si reprezinta bunurile materiale de folosinta indelungata in activitatea unei intreprinderi. Ele se regasesc sub forma de terenuri si mijloace fixe. Amortizarea imobilizarilor corporale se calculeaza pe baza unui plan de amortizare de la data punerii in functiune pana la recuperarea interala a valorii de intrare. Dupa functia contabila, sunt conturi de activ, debitandu-se cu intrarile si creditandu-se cu iesirile. Amortizarea se poate face liniar, degresiv sau accelerat.

  14. In costul unei imobilizari corporale sunt incluse cheltuielile cu transportul, costurile de amenajare a amplasamentului, costurile de livrare, costurile de asamblare si instalare, cheltuielile de proiectare. Costul unei imobilizari corporale este determinat de pretul de cumparare sau valoarea determinata prin contractul de achizitie , cheltuielile accesorii legate de achizitionarea titlurilor se inregistreaza direct in cheltuielile financiare ale exercitiului. Cheltuielile ulterioare aferente unei imobilizari corporale trebuie recunoscute drept cheltuieli in perioada in care au fost efectuate.

  15. Imobilizarile financiare sunt denumite si investitii financiare, cuprind valorile financiare investite de intreprindere in patrimoniul altor societati sub forma titlurilor de participare, creantelor atasate, imprumuturilor acordate. Reprezinta sumele financiare investite de societate pe termen lung sub forma de titluri si creante, cu scopul de a obtine venituri din dividende si dobanzi ( ex. imprumuturi pe termen lung ). Dobanzile, dividendele si chiriile sunt considerate, de regula, venituri, constituind performantele investitiei.
  Investitiile financiare pe termen scurt reprezinta sumele investite de societate cu scopul de a obtine un castig pe termen scurt ( actiuni, obligatiuni emise si rascumparate , titluri de plasament, dobanzi la obligatiuni si titluri de plasament, varsaminte de efectuat pentru investitiile pe termen scurt). Investitiile financiare pe termen scurt sunt titluri de plasament concretizate in hartii de valoare, care au ca scop principal realizarea unui castig in urma vanzarii acestora la un pret mai mare decat cel de cumparare. Se refera la actiuni emise de catre societati, care sunt cumparate pentru a fi vandute in termen scurt pentru a obtine un castig. Titlurile de plasament se deosebesc de titlurile imobilizate, deoarece acestea din urma sunt achizitionate si pastrate in unitate in mod durabil, pe cand titlurile de plasament sunt achizitionate si pastrate pe termen scurt.
  Prezentarea în notele explicative a informaţiilor referitoare la imobilizări financiare sau investiţii pe termen scurt se face în funcţie de intenţia entităţii cu privire la durata deţinerii titlurilor de valoare, de până la un an sau mai mult de un an.


  Continut sponsorizat

  Re: Imobilizarile

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Sam Dec 15, 2018 8:20 am