Forum JolieCont | Curs de contabilitate

Forum JolieCont | cursuri contabilitate

Ultimele subiecte

» Diplome Contabil
Scris de Admin Mier Mai 20, 2015 2:11 am

» despre cursul de conta
Scris de nicoletatertis@yahoo.com Sam Mai 16, 2015 11:23 am

» Pareri despre cursul de contabilitate financiara!
Scris de AnaMaria23 Joi Mai 07, 2015 5:36 am

» examen 09.05.2015
Scris de Admin Joi Mai 07, 2015 3:12 am

» Curs contabilitate 02.03.2015
Scris de Admin Mar Feb 10, 2015 3:08 am

» Cursuri contabilitate incepand cu aprilie 2014
Scris de Admin Lun Dec 09, 2013 3:34 am

» Noutati legislative
Scris de Admin Mar Ian 29, 2013 6:02 am

» examen 22.10.2012
Scris de Admin Lun Oct 15, 2012 10:49 pm

» opinie despre curs contabilitate primara
Scris de adaputineanu Mier Oct 10, 2012 10:51 am

Decembrie 2018

LunMarMierJoiVinSamDum
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Calendar Calendar

Cuvinte-cheie

Parteneri

JolieCont firma de contabilitate
CURSURI CONTABILITATE
Panouri Solare
Centrale termice cu condensare
Termostat Centrala termica
Preturi centrale termice
forum gratuit


  Clasele de conturi

  Distribuiţi
  avatar
  Admin
  Admin

  Mesaje : 85
  Puncte : 261
  Reputatie : 10
  Data de inscriere : 12/10/2011
  Varsta : 38

  Clasele de conturi

  Mesaj  Admin la data de Sam Noi 12, 2011 7:30 am

  5. Care sunt principalele clase de conturi?
  6. Cum functioneaza conturile de activ?
  7. Cum functioneaza conturile de pasiv?
  8. Ce sunt conturile monofunctionale?
  9. Ce sunt conturile bifunctionale?
  10. Care sunt ecuatiile fundamentale ale contabilitatii?

  magdah
  Membru
  Membru

  Mesaje : 16
  Puncte : 17
  Reputatie : 0
  Data de inscriere : 23/10/2011
  Varsta : 38
  Localizare : Bucuresti

  Raspunsurile mele

  Mesaj  magdah la data de Sam Noi 12, 2011 9:04 pm

  5. Conturi de activ: Active imobilizate(necorporale, corporale, financiare), Active circulate (stocuri, creante, investitii pe termen scurt, casa si banca) si Cheltuieli inregistrate in avans. Conturi de pasiv: Capital si rezerve, Datorii pe termen lung, Datorii pe termen scurt, Venituri inregistrate in avans.
  6. Conturile de activ cresc pe debit si scad pe credit.
  7. Conturile de pasiv scad pe debit si cresc pe credit.
  8. Conturile monofunctionale sunt conturile care la sfarsitul perioadei de gestiune (lunii) prezinta un singur fel de sold, D sau C.
  9. Conturile bifunctionale (ex: banca b/A) sunt conturile care pot prezenta sold debitor sau sold creditor functionand dupa regula conturilor de activ in unele cazuri iar in altele dupa regula conturilor de pasiv neavand intotdeauna acelasi fel de sold debitor sau creditor ci osciland de la o perioada la alta.
  10. Cele 4 ecuatii (singurele posibile) ale contabilitatii, unde intotdeauna A = P, sunt:
  A + x = P + x,
  A - x = P - x,
  A + x - x = P
  si
  A = P + x - x

  diana carmen
  Membru
  Membru

  Mesaje : 11
  Puncte : 25
  Reputatie : 3
  Data de inscriere : 23/10/2011
  Varsta : 39

  Re: Clasele de conturi

  Mesaj  diana carmen la data de Dum Noi 20, 2011 4:28 am

  5. Clasa I - Conturi de capitaluri( capital si rezerve, rezultatul reportat, rezultatul exercitiului financiar, castiguri sau pierderi legate de emiterea, rascumpararea, vanzarea, cedarea cu titlu gratuit sau anularea insrumentelor de capitaluri proprii, provizioane, imprumuturi si datorii asimilate ).
  Clasa II - Conturi de imobilizari ( imobilizari necorporale, imobilizari corporale, imobilizari corporale in curs de aprovizionare, imobilizari in curs si avansuri pentru imobilizari, imobilizari financiare, amortizari privind imobilizarile, ajustari pentru deprecierea sau pierderea de valoare a imobilizarilor ).
  Clasa III - Conturi de stocuri si productie in curs de executie ( stocuri de materii prime si materiale, stocuri in curs de aprovizionare, productie in curs de executie, produse, stocuri aflate la terti, animale, marfuri, ambalaje, ajustari pentru deprecierea stocurilor si productiei in curs de executie ).
  Clasa IV - Conturi de terti ( furnizori, clienti, personal, asigurari sociale, protectia sociala, bugetul statului, fonduri speciale, grup si actionari/asociati, debitori si creditori diversi, conturi de subventii, regularizare, subventii pentru investitii, decontari in cadrul unitatii, ajustari pentru deprecierea creantelor ).
  Clasa V - Conturi de trezorerie ( investitii pe termen scurt, conturi la banci, casa, acreditive, viramente interne, ajustari pentru pierderea de valoare a conturilor de trezorerie ).
  Clasa VI - Conturi de cheltuieli ( cheltuieli privind stocurile, cheltuieli cu serviciile executate la terti, cheltuieli cu alte servicii executate la terti, cheltuieli cu alte impozite, taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu personalul, alte cheltuieli de exploatare, cheltuieli financiare, cheltuieli extraordinare, cheltuieli cu amortizarile, provizioanele si ajustarile pentru depreciere sau pierdere de valoare, cheltuieli cu impozitul pe profit si alte impozite ).
  Clasa VII - Conturi de venituri ( cifra de afaceri neta, venituri aferente costului productiei in curs de executie, venituri din productia de imobilizari, venituri din subventii de exploatare, alte venituri din exploatare, venituri financiare, venituri extraordinare, venituri din provizioane si ajustari pentru depreciere sau pierdere de valoare ).
  Clasa VIII - Conturi speciale .
  Clasa IX - Conturi de gestiune .

  6. Toate conturile de activ incep sa functioneze prin a se debita ( partea stanga a contului ) si se debiteaza cu soldul initial al conturilor de activ ( daca acesta exista ). Conturile de activ inregistreaza cresterile ( intrarile ) elementelor de activ in debit. Toate conturile de activ inregistreaza in credit ( partea dreapta a contului ) micsorarile ( iesirile ) elementelor de activ. Toate conturile de activ au intotdeauna sold final debitor sau 0.
  In concluzie, conturile de activ incep sa functioneze prin debitare, preiau soldul initial ( daca exista ) in debit, isi maresc valoarea prin debitare, isi micsoreaza valoarea prin creditare, soldul final al contului poate sa fie debitor sau 0.

  7. Conturile de pasiv incep sa functioneze prin a se credita ( partea dreapta a contului ) si se crediteaza cu soldul initial al conturilor de pasiv ( daca exista ). Toate conturile de pasiv inregistreaza in credit cresterile ( intrarile ) elementelor de pasiv. In debit ( partea stanga a contului ) se inregistreaza micsorarile ( iesirile ) elementelor de pasiv. Toate conturile de pasiv au intotdeauna sold final creditor sau 0.
  In concluzie, conturile de pasiv incep sa functioneze prin creditare, preiau soldul initial ( daca exista ) in credit, isi maresc valoarea prin creditare, isi micsoreaza valoarea prin debitare, soldul final al contului de pasiv poate sa fie creditor sau 0.

  8. Conturile monofunctionale sunt conturile care, la sfarsitul perioadei de gestiune, prezinta un singur fel de sold, debitor sau creditor. Ele sunt totdeauna numai conturi de activ, sau numai conturi de pasiv.

  9. Conturile bifunctionale incep sa functioneze, fie prin debitare, fie prin creditare. preiau soldul initial ( daca acesta exista ), fie in debit, fie in credit, isi maresc valoarea prin debitare sau creditare, isi micsoreaza valoarea prin debitare sau creditare. Sunt conturile care, la un moment dat, pot avea fie sold debitor (incadrandu-se in categoria conturilor de activ), fie sold creditor (incadrandu-se in categoria conturilor de pasiv).

  10.
  Activ = Pasiv
  A + X = P + X
  A + X - X = P
  A - X = P - X
  A = P + X - X

  Continut sponsorizat

  Re: Clasele de conturi

  Mesaj  Continut sponsorizat


   Acum este: Sam Dec 15, 2018 7:39 am